Ungdom

 

Violett/Svart, Juniorer  |  Orange/Violett  | Vit/Gul | Grön | Skogslek | Träning&TävlingFöräldrainfo  |  

Samlade ungdomar

Samlade ungdomar

Vår verksamhet består idag utav ca 60st aktiva ungdomar och åtta ungdomsledare uppdelat i tre olika grupper utifrån utbildningstrappan. Vi har hjälp av banläggare och stödledare vid våra torsdagsträningar där vi oftast utgår ifrån Skidstugan. Vi har ungdomar i alla åldrar, allt från 4 år upp till 18 år. Våra ungdomsgrupper är en stor blandning av både killar och tjejer. Vår ambition är att ha en nybörjarkurs varje vår. Även om vi inte har en specifik nybörjargrupp försöker vi ändå att hjälpa nya deltagare in i befintliga grupper.

Vår vision är att skapa en trygg och glädjefylld atmosfär där våra ungdomar kan utvecklas utifrån deras individuella förmåga, mål och inställning. Att vi kan erbjuda utmanande och varierande träningar, anpassade för att ta till vara på både bredd och spets. Att vi kan tillföra tävlingsandan som en naturlig del inom orienteringen och vår förening.

Klubbläger 30 Juni – 2 Juli i Strömstad

Välkommen på klubbläger i Strömstad helgen den 30 Juni till 2 Juli. Här är ett preliminärt schema för  Klubbläger Strömstad den 30 Juni till 2 Juli

OBS ! Sista datum för anmälan är framflyttad till Söndag den 11 juni. 21 st är anmälda hittills, se vilka på klubbaktiviteter.

(mer…)

Skitkul på Lilla Göteborgsvarvet

lilla gbgvarvetTyckte dessa ungdomar som spenderade denna soliga söndag på Slottsskogsvallen i Göteborg. 12 ungdomar representerade VSK på de 1300 resp 2400 m långa banorna, Elvira och Carolina i den yngsta klassen upp till Matilda i den äldsta. Efter en gemensam middag och det obligatoriska besöket i en godisaffär återstod bara resan tillbaka till Vänersborg med tåg. En tradition som vi hoppas återkommer nästa år med ytterligare ungdomar på start.

10 mila , hur gick det ?

Vi klarade det ! Alla 3 lagen genomförde årets 10 mila vilket nu kan räknas till ett av de tuffaste och mest krävande i 10 mila historien. Vädret var soligt men något kyligt. Nederbörden som kommit under Torsdags och Fredags dygnet gjorde att det blev lerigt på arenan och på de få stigar som fanns i terrängen.

Ungdomarna kom på plats 261, damlaget på plats 204 och herrlaget på plats 113.

Här är en mer utförlig 10 Mila berättelse för 2017 resultat

/ OL-Sektionen

Ingen träning på skärtorsdagen!

På skärtorsdagen är det ingen orienteringsträning vid Skidstugan. Nästa torsdagsträning är den 20/4 kl.18. Denna dagen är det också föräldramöte med information kring klubben och dess aktiviteter. Samtidigt som barnen tränar i området kring Skidstugan. Missa inte detta!

GLAD PÅSK önskar VSK-ledarna.

Lilla Göteborgsvarvet 21/5

Förra året var vi ett gäng ungdomar som var nere på lilla Göteborgsvarvet, en heldagsutflykt där vi åkte tåg ner och åt på restaurang efteråt. Vi tänkte göra samma utflykt även i år. Loppet är för alla barn och ungdomar 7-13 år och går av stapeln på Slottskogsvallen i Göteborg. Anmälning till reducerat pris fram till 31/3, det går att anmäla sig ända fram till tävlingsdagen. Mer info om loppet och anmälan, här. Några frågor? kontakta Jenny Nyman, 0733-767255. Skriv gärna nån rad i kommentarsfältet så ser vi vilka som anmäler sig.

Vårens Ungdomsträningar startar 30/3

Vårens träningar för barn och ungdomar startar 30/3, 18:00 med undantag för skogslek som startar 20/4. Samling är som vanligt, om inget annat anges,  vid skidstugan.

(mer…)

Nu börjar höstens ungdomsträningar igen.

Torsdagen den 25/8 drar höstens ungdomsträningar igång igen för samtliga grupper från Grön till Svart.

Samling kl.18:00 vid Skidstugan.

 

Skogslek startar först veckan efter, den 1/9. Observera att denna gruppen är fulltecknad!

Med vänlig hälsning Ungdomsledarna.

Säsongsavslutning ungdomsträningen

I går hade vi säsongens sista torsdagsträning. Skogslek träffade trollet och övriga ungdomar körde en lag-orientering.
Efteråt bjöds det traditionsenligt på grillad korv med bröd.
Vi ungdomsledare hoppas att vi ses på Frida City Sprint eller på någon annan av sommarens begivenheter. Tack för den här terminen.
För bilder klicka på texten, Continue Reading, till höger
(mer…)

SAKO ungdomsstafett 24/5

Nu på tisdag, 24/5, arrangerar vi årets ungdomstafett för SAKO klubbarna vid Skidstugan. Starten är 18:30, VSK ställer 5 lag på startlinjen, laguppställningarna finns här.

UPPDATERING: Lagen samlas vid VSKs klubbvimpel för genomgång 18:00.

Sommarläger för barn 7-12 år

Nu närmar vi oss snart årets sommarläger som vänder sig till barn 7-12 år, 16-17 juni. Ett läger som du inte kan missa, vi utlovar mycket rörelse blandat med mycket lek och skratt. Lägret kommer att vara vid skidstugan med en övernattning. Det går bra att bara vara med dagtid om barnen inte vill sova över. Vet du redan nu att du vill vara med, anmäl dig till Jenny, jenny.nyman@glocalnet.net. Kostnad för lägret är 100kr/barn.

Inbjudan

 Visa alla Nyheter

css.php