Träning & Tävling

 
Träning

Alla ungdomsgrupper tränar på torsdagar kl. 18-19 och vi utgår då ifrån skidstugan, se program.

På tisdagar finns det möjlighet för äldre ungdomar/juniorer att delta vid SAKO-träningarna, se program, där kretstränaren Joakim Axelsson kör specialövningar. Ibland kan det krävas föranmälan, se Eventor, klicka i närtävlingar.

Vid SAKO-träningarna finns det också banor lämpliga för yngre ungdomar.

Under vintersäsongen kör vi gemensam träning på torsdagar med hela klubben, tisdagar varierar vi emellan SAKO Natt-cup och egna teknikträningar och på lördagar, s.k. pasta lördagar med resten av klubben, då springer vi ut gemensamt och vid behov delar upp oss i olika grupper. När det finns snö åker vi skidor.

Tävling

SAKO ungdomsserie som riktar sig till ungdomar upp t.o.m 16 år, arrangeras i närområdet och är lämpliga som ”prova på tävling” för nybörjare men också bra teknikträning för de lite mer erfarna.

Vi ledare har prioriterat vissa tävlingar som vi fokuserar på under vår och höst. Givetvis är det SAKO serien men också Five-O, Tour de Mösseberg, helgen med Kinnekulledubbeln/Sommarlandsprinten och Edetdubbeln. Höstens prioriterade tävlingar återkommer vi med.

Stafetterna som vi satsar på är  DM, ungdomens 10-mila och ungdomsstafetten på 10 mila. Vi har också mixade lag i alla åldrar på SAKO-stafetten under våren.

css.php